3D Ontwerp


Na een uitgebreide pilot in 2009 en 2010 is ons bureau vanaf 1 januari 2011 volledig omgeschakeld naar het ontwerpen en uitwerken in een 3D-omgeving. Nadrukkelijk is gekozen om alle projecten als 3D-model te gaan uitwerken vanwege de enorme extra kwaliteit die wij onze opdrachtgevers hiermee kunnen bieden. Deze ontwerptool biedt veel meer ruimtelijk inzicht.

Door al vanaf het eerste ontwerp in 3D te werken kunnen wij in alle projectfasen ook een volledige visualisatie verzorgen (in- en exterieur).

Hierdoor is een effectieve communicatie beschikbaar om de ontwerpen helder en duidelijk aan de opdrachtgever/gebruiker over te brengen. Een wandeling door het virtuele gebouw geeft een goed beeld en voorkomt verrassingen achteraf bij gebruikers. Gedurende het proces wordt dit model steeds verder gevuld en ontstaat een steeds gedetailleerder beeld.

De mogelijkheden van 3D komen nog meer tot zijn recht in een volledig geïntegreerde omgeving met ontwerppartners en uitvoerende partijen, oftewel: BIM